Αρχική Βιογραφικό Συνεντεύξεις Ομιλίες Φωτογραφίες Επικοινωνία

ΜΗΝΥΜΑ- ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 8Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

             Το Ελληνικό κρατος και οι θεσμοί του βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

            Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ανάλογο κρίσιμο σταυροδρόμι κάτω απο το βάρος της δυσβάστακτης οικονομικής συγκυρίας και της αποδόμησης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

            Το πολιτικό σύστημα και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκονται μπροστά στο ίδιο κρίσιμο σταυροδρόμι.

            Το 8ο συνέδριο της πολιτικής ανασυγκρότησης του κόμματος αποτελεί την αφετηρία μιας καινούργιας αρχής, όχι μόνο για την Ν.Δ αλλά κυρίως για την πορεία του πολιτικού συστήματος και την δημιουργική επαναπροσέγγιση των σχέσεων της με την κοινωνίας και τους πολίτες.

            Η πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του συνεδρίου της Ν.Δ, που στοχεύουν στην εθνική ανάταση, την κρατική αναδιοργάνωση και την κοινωνική ανασυγκρότηση, αποτελούν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

            Η Ελληνική και ειδικώτερα η Λακωνική κοινωνία, έχει ΑΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που μπορούν και οφείλουν να στρατευθούν στην κοινή προσπάθεια κυρίως για να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας μέσα απο την συνειδητή προστασία των παραδοσιακών αξιών του τόπου μας, έτσι όπως μας το επιβάλλει ο πατριωτισμός μας, ο σεβασμός στον άνθρωπο, και ο πολιτικός ορθολογισμός.

            Μέσα σε λίγους μήνες από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 τα πάντα φαίνεται ότι αλλάζουν.

Ο κίνδυνος απαξίωσης του πολιτικού συστήματος λόγω της διαχρονικής οικονομικής κρίσης είναι υπαρκτός. Οι εργολάβοι του μηδενισμού, της δημαγωγίας και του λαικισμού, τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό, εκμεταλεύομενοι την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών για τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ακυρώσουν τους Δημοκρατικούς Θεσμούς υπακούοντας στις οδηγίες εξωθεσμικών κέντρων που στοχεύουν στη ποδηγέτηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον βιασμό των εθνικών  συμφερόντων.

            Απαιτείται, ενιαίο, εθνικό και κοινωνικό μέτωπο, πέρα και πάνω απο τα κόμματα, για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά. Πρωτοστάτες οφείλουν να είναι η Πολιτική και Πνευματική ηγεσία της πατρίδας μας.

            Η πολιτική είναι συνταγματικός μηχανισμός οργάνωσης της κοινωνίας. Αποτελεί δημόσιο αγαθό που ανήκει στους πολίτες. Δεν ανήκει στους πολιτικούς, που εξουσιοδοτούνται απο τους πολίτες να διαχειρίζονται για περιοσρισμένο χρόνο την πολιτική εξουσία σύμφωνα με το Κοινοβουλευτικό-Αντιπροσωπευτικό μας σύστημα.

            Οι ΄Ελληνες πολίτες δικαιούνται να απαιτούν και το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει πράξη την τιμωρία και τον εξοστρακισμό όλων των ανήθικων, επίορκων και υπαίτιων πολιτικών. Οι Έλληνες πολίτες οφείλουν όμως να αντισταθούν στην ισοπέδωση και στην επικίνδυνη γενίκευση του: «όλοι το ίδιο είναι».

            Ο εξοστρακισμός όμως και η απαξίωση της πολιτικής ως δημοσίου αγαθού είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και του Ελληνικού λαού.

            Είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος των ταγών της ελληνικής πολιτείας να δώσουν άμεσα θεσμικό διέξοδο , με έργα και πράξεις στην κοινωνική αυτή δυναμική ,για να ανασυγκροτηθεί η πατρίδα μας.

            Το εγχείρημα είναι δύσκολο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

            Στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν βλέπουμε την κρίση ως ευκαιρία για κομματικές νίκες αλλά ως υποχρέωση μιας νέας αρχής για οικονομική πρόοδο, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα απο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την λυσιτελή οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας.

            Ας θυμηθούμε όλοι, κυρίως οι πολιτικές ηγεσίες, τα λόγια του μεγάλου στοχαστή «Πλήθωνος»( Γ. Γεμιστού), που πριν απο εκατοντάδες χρόνια έλεγε απο τον Μυστρά προς τον αυτοκράτορα: «Ο λόγος που προοδεύουν ή διαλύονται τα κράτη, εξαρτάται απο την δίκαιη και ορθή οργάνωση της κοινωνίας» και ακόμη « Οι πόλεις σώζωνται και προκόβουν ή αντίθετα παρακμάζουν και εξαφανίζονται απο την ηθική ή διεφθαρμένη λειτουργία της πολιτικής εξουσίας.»


Σπάρτη 24-04-2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία ΚΛΙΜΑΚΩΣΕ την αντίδραση της απέναντι στη κυβέρνηση, που αδικαιολόγητα αποφάσισε την αυθαίρετη διακοπή κατασκευής 11 κλειστών γυμναστηρίων και 13 κολυμβητηρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την ευέλικτη και συμφέρουσα διαδικασία της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού zΤομέα (Σ.Δ.Ι.Τ) η οποία, ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού . 

            Τα 24 αυτά αθλητικά έργα είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ . Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και το κλειστό γυμναστηρίου Γυθείου και το κολυμβητήριο του Δήμου Έλους. Για τα έργα αυτά είχε ανατεθεί η οικονομική  και τεχνική  μελέτη  βιωσιμότητας από το 2009 και προβλέπετο   αφενός η δημοπρασία  και εγκατάσταση εργολάβου το 2011 και αφετέρου η ολοκλήρωση της κατασκευής το 2013.

            Για το σκοπό αυτό 18 Βουλευτές της Ν.Δ και μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόριος Αποστολάκος κατέθεσαν προ διμήνου περίπου ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ που συζητήθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010.

            Οι Βουλευτές της Ν.Δ κάλεσαν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την άδικη αυτή απόφαση της γιατί  ή ακύρωση του προγράμματος κατασκευής των Αθλητικών Έργων με το πρόσχημα την δύσκολη Οικονομική συγκυρία ,

αποσκοπεί στην αντικατάσταση των έργων με άλλα ,

υπηρετεί κομματικούς πελατιακούς σκοπούς

στρέφεται κατά των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα της αθλούμενης νεολαίας.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόριος Αποστολάκος υπεστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής :

Α) Ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να σταματήσει την πρόοδο των έργων πολλά από τα οποία ήταν προγραμματισμένα για κατασκευή στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων   (Π.Δ.Ε)  ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΤΟ 2002 . Το κράτος έχει συνέχεια και  δεν ΕΙΝΑΙ λάφυρο των κομμάτων που αναλαμβάνουν την εξουσία μετά της εκλογές.

Β) Ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για αθλητικά έργα στην Λακωνία ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ.

Γ) Ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για συντήρηση και βελτίωση των Αθλητικών εγκαταστάσεων της Λακωνίας (π.χ Κολυμβητήριο Σπάρτης - Στάδιο Σπάρτης ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ.

   Δυστυχώς πάρα της παρεμβάσεις  και των άλλων  κομμάτων της Αντιπολίτευσης η Κυβέρνηση δια της αρμοδίας Υφυπουργού κα Γκερέκου επέμενε στις θέσεις της , που καταδικάζουν στην οριστική εγκατάλειψη τα Αθλητικά έργα της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της Λακωνίας.  


Σπάρτη 5η Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την 8η Απριλίου 2010 η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής(ΤΕΔΚΝΑ) εξήγγειλε κινητοποίηση, που αναμένεται να έχει πανελλαδική έκταση. Σύμφωνα με αυτή οι ΟΤΑ θα σταματήσουν να ασκούν τις κρατικές αρμοδιότητες που τους έχουν εκχωρηθεί γιατί η Κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές 35%-40% των θεσμοθετημένων πόρων (ΚΑΠ) προς τους δήμους και τις κοινότητες .

Με αφορμή αυτό το γεγονός από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λακωνίας Γρήγορη Αποστολάκου ανακοινώνονται τα ποιο κάτω:

ΠΡΩΤΟΝ: Η σοβαρή αυτή εξέλιξη, με πρόσχημα την Οικονομική κρίση, υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ, την οδηγεί σε τέλμα και σε αδυναμία άσκησης των καθηκόντων τους. Παράλληλα οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στους ΟΤΑ στην ανεργία.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η κυβερνητική πρωτοβουλία στην πραγματικότητα 'ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ' στους ΟΤΑ .Μετά την κυβερνητική εξαγγελία οι Δήμοι αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές και ανελαστικές δαπάνες τους όπως π.χ. την πληρωμή της μισθοδοσίας των μονίμων υπαλλήλων.

ΤΡΙΤΟΝ: Το ΠΑΣΟΚ με πολιτική υστεροβουλία ως Αντιπολίτευση διεκδικούσε και έδινε εγγυήσεις γι αυτά που σήμερα καταργεί . Πλέον αυτού σήμερα το ΠΑΣΟΚ ως Κυβέρνηση την ώρα που απαξιώνει τους ΟΤΑ ταυτόχρονα δια του Υπουργού Εσωτερικών Κου Ραγγούση εμπαίζει τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς εξαγγέλλοντας εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ που δήθεν θα συνοδεύονται από τους απαραίτητους Οικονομικούς πόρους και από την συνέχιση απόδοσης των παρακρατηθέντων που υλοποιούσε η Κυβέρνηση της ΝΔ. Έτσι αναδύεται όχι μόνον ο εμπαιγμός αλλά και η Κυβερνητική προχειρότητα και ανικανότητα που συνιστούν πολιτικό διωγμό των θεσμικών αντιπροσώπων των ΟΤΑ ανεξαρτήτως της κομματικής ένταξης εκάστου εξ αυτών.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Η Κυβέρνηση, παρά ταύτα συνεχίζει την επιζήμια πολιτική της, εξαγγέλλοντας επιπροσθέτως την άμεση υλοποίηση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στα πλαίσια της αναγκαίας Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Κράτους. Ένα σχέδιο που είναι υπονομευμένο από την αφετηρία του λόγω της δεδομένης και αυτονόητης οικονομικής αδυναμίας της Ελληνικής Πολιτείας να το υποστηρίξει. Το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ είναι και θεσμικά άκρως ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ αφού αναφέρεται μόνον στην Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους. Δεν είναι οργανικό τμήμα της συνολικής μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης σε περιφερειακό, τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Πρώτα οφείλουμε να διορθώσουμε το κράτος και μετά τους ΟΤΑ.
Μια μεταρρύθμιση οφείλει να είναι συνολική. Δεν πρόκειται ο Ελληνικός λαός να εμπιστευτεί θεσμούς και να πειθαρχήσει σε διαδικασίες χωρίς τον συνολικό διοικητικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Η αναμόρφωση της κεντρικής διοίκησης χωρίς κομματισμό και πολιτική ιδιοτέλεια είναι πρώτη προτεραιότητα και αυτονόητη προϋπόθεση της περιφερειακής ανασυγκρότησης του Κράτους. Το μεγάλο στοίχημα για την Χώρα είναι η ρήξη και ανατροπή του απολιθωμένου κεντρικού Διοικητικού συστήματος για να μπορέσει να γίνει αποτελεσματικό και χρήσιμο για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Χρειαζόμαστε διοικητικό σύστημα που θα εμπιστεύεται ο πολίτης. Οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να είναι ΟΧΙ παθητικοί χρήστες των νόμιμων και αποτελεσματικών κρατικών υπηρεσιών αλλά κριτές και συμμέτοχοι αυτών.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Οι Κυβερνητικές μεθοδεύσεις αγνοούν κατά επικίνδυνο τρόπο αυτή την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Χωρίς την ποιοτική ανασυγκρότηση του κράτους το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία που είναι: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ. Η έλλειψη ενός τέτοιου ολοκληρωμένου και εφαρμόσιμου σχεδίου κρατικής βελτίωσης νομοτελειακά ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ. Το βέβαιο αποτέλεσμα που θα προκύψει είναι: Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ.

ΕΚΤΟΝ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όφειλε να είχε δρομολογήσει με ταχύτερους και αποδοτικούς ρυθμούς την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας και των νέων πολιτικών και κομματικών οργάνων της, στα πλαίσια της ανασυγκροτημένης και υπεύθυνης αντιπολιτευτικής δράσης στηρίζει τα αιτήματα των ΟΤΑ.

ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Αθήνα 3/02/2010

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Κατά την συζήτηση της 2ης Φεβρουαρίου 2010 στην Ολομέλεια της Βουλής του κυβερνητικού Νομοσχεδίου, για την κύρωση της από 13 Οκτωβρίου 2009 πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη», ο βουλευτής Λακωνίας κος Γρηγόρης Αποστολάκος ήταν εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας .

            Ο κος Αποστολάκος έδωσε μεν θετική ψήφο, όπως και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ, για την υπαγωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στον Υπουργό Προστασίας του πολίτη, επεσήμανε όμως την ριζική αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβερνητική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο, επικεντρώνοντας άκρως ενδεικτικώς την κριτική του στα εξής θέματα:

1.    Την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά το ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών. Άλλα υποστήριζε πριν τις εκλογές και άλλα έπραξε μετά τις εκλογές.

2.    Την διάλυση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για ρεβανσιστικούς κομματικούς λόγους.

3.    Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του οργανωμένου και κοινού εγκλήματος, που βασανίζει καθημερινά πια τους Έλληνες πολίτες

4.    Για το γεγονός ότι ο Υπουργός προτάσσει το έννομο αγαθό της ελευθερίας, από αυτό της ασφάλειας των πολιτών. Για την Ν.Δ τα δύο αυτά αγαθά είναι ταυτόσημα και δεν ιεραρχούνται, αφού η δημόσια ασφάλεια είναι μέγιστο θέμα που αναφέρεται στην ποιότητα της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Η εγγύηση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι το βάθρο της Δημοκρατίας.

5.    Για την αδρανοποίηση των καμερών που συμβάλουν στην ανατρεπτική και κατασταλτική δράση κατά του εγκλήματος.

6.    Για το γεγονός ότι, ενώ ο Υπουργός κος Χρυσοχοίδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τον νόμο 3649/2008 περί Ε.Υ.Π, που ψήφισε η Ν.Δ προφανώς γιατί τον θεωρεί καλό, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κράτησαν πλήρη αρνητική στάση για τον ισχύοντα νόμο, γεγονός που δημιουργεί μείζον θέμα διάστασης απόψεων μεταξύ κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ και κυβέρνησης.

7.    Για τις περίεργες και επικίνδυνες απόψεις του κου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι προτιμά «αφύλακτες πόλεις» από «στρατοκρατούμενες πόλεις».


Αθήνα 1η Δεκεμβρίου 2009

 ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

             Εκφράζω την μεγάλη ικανοποίησή μου για την συμμετοχή περίπου 800.000 πολιτών στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου μας, κου Αντώνη Σαμαρά.

             Η μαζική αυτή συμμετοχή και το αβίαστο δημοκρατικό της αποτέλεσμα σηματοδοτούν και εγγυώνται την απαρχή μιας νέας εποχής για την Ν.Δ., την σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

             Μια νέα εποχή που στοχεύει, τόσον, στην άμεση αξιοκρατική κομματική και πολιτική ανασυγκρότηση, όσον και στην αποτελεσματική ανάδειξη της Κυβερνητικής προοπτικής του κόμματός μας.             Είναι ευθύνη όλων μας, μέσα από την ενεργό συμμετοχή μας, να μετατρέψουμε την λαϊκή εντολή σε γόνιμη κοινωνική, πολιτική και κομματική πρακτική, υπό τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του νέου αρχηγού μας.

             Στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είμεθα και θα εξακολουθήσουμε να είμεθα συμμαχητές και όχι αντίπαλοι. Η διαφύλαξη και θωράκιση του κεκτημένου της παραταξιακής συνοχής και αλληλεγγύης μας αφορά όλους.

             Η μάχη των ιδεών και η υπεύθυνη προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήδη γίνεται πράξη.

             Το ενωτικό προσκλητήριο αγώνα που διακήρυξε ο νέος αρχηγός μας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ικανοποίησε το σύνολο των οπαδών και στελεχών μας.

             Σε αυτό το προσκλητήριο ουδείς δικαιούται να απουσιάζει, ειδικότερα από τη Λακωνία, αφού για την αντιμετώπιση των μεγάλων θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, η Νέα Δημοκρατία, με τις θέσεις της αποτελεί την εγγύηση για την προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.


Σπάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

 ΜΗΝΥΜΑ

 Λακώνισες και Λάκωνες

   Η κρίση του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου στα πλαίσια λειτουργίας του Δημοκρατικού  μας πολιτεύματος αποτύπωσε -πρόσκαιρα  πιστεύω- την εμπιστοσύνη του  στο ΠΑΣΟΚ και την νέα Κυβέρνηση.

   Το αποτέλεσμα αυτό είναι αφ’ ενός σεβαστό από όλους μας και αφ’ ετέρου δυσάρεστο για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

    Αισθάνομαι την ειλικρινή υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια το σύνολο των πολιτών που επέλεξαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, να στηρίξουν με την ψήφο τους   το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Λακωνία, ανεξαρτήτως προσωπικών επιλογών.

   Αισθάνομαι ακόμα την ίδια υποχρέωση να ευχαριστήσω  ιδιαίτερα εσάς που με τιμήσατε  με την εμπιστοσύνη σας και με ανεδείξατε  στο ύψιστο αξίωμα, ενός εκ των  εκπροσώπων της Λακωνίας στην Βουλή των Ελλήνων.

    Πλέον αυτών διαβεβαιώ το σύνολο των Λακώνων  Πολιτών ότι θα συνεχίσω ασυμβίβαστα να στηρίζω τα συμφέροντα του τόπου μας και να προασπίζω μέσα από τον θεσμικό μου ρόλο την συνοχή της Λακωνικής κοινωνίας.

   Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες 

    Η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη σε τροχιά πολιτικής και κομματικής ανασυγκρότησης.

     Έχοντας ως απόλυτο και δεδομένο κεκτημένο:

α)  τις ιδεολογικές της αρχές,

β)  την ενότητά της και

 γ) το υψηλό αίσθημα ευθύνης του συνόλου των στελεχών της, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα ανταποκριθεί στο ρόλο που της επιφύλαξε  ο Ελληνικός Λαός  στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

   Η Πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με μεγάλα και σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που πλήττουν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του νέους ανθρώπους και τους αγρότες.

   Η Κυβέρνηση  οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα με αποφάσεις και ενέργειες στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

   Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει μέτρα που θα υπηρετούν τα Εθνικά συμφέροντα και την επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων του τόπου μας.

Ταυτοχρόνως η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει αυστηρή, υπεύθυνη και ασυμβίβαστη αντιπολίτευση όπως έχει την υποχρέωση σύμφωνα με το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα.  Σε κάθε περίπτωση η νέα Κυβέρνηση δεν έλαβε από τον Ελληνικό Λαό  λευκή επιταγή, ούτε η ίδια ζήτησε περίοδο χάριτος για την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

  Λακώνισες & Λάκωνες

Εύχομαι σε όλες και σε όλους υγεία και καλή προκοπή.

 

                                                                 Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

                                                                    Γρηγόρης Αποστολάκος            

                                                    Βουλευτής Λακωνίας


Αθήνα  22-10-2009

Η απόφαση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την κατάργηση των Stage αποκαλύπτει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της. Δείχνει ότι προχωρεί σε αποφάσεις χωρίς να υπολογίζει το κοινωνικό κόστος, χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν από αυτή την απόφαση. Αδιαφορεί για τους χιλιάδες νέους ανθρώπους που εργάζονται στα Stage γιατί πιστεύει ότι δεν ανήκουν στο στενό κομματικό της περιβάλλον. Αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση προχώρησε σε μια εξαγγελία που θα δημιουργήσει και προβλήματα στους φορείς (στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα) που καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσω των stage. Η τακτική της κυβέρνησης είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει το ποσοστό της ανεργίας, ότι θα προκαλέσει κοινωνικές εντάσεις αλλά και αντιπαραθέσεις σε μια περίοδο που πρέπει πρώτα από όλους η κυβέρνηση να δείξει το συναινετικό πρόσωπο που προέβαλε προεκλογικά.  Η Νέα Δημοκρατία δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στη βαρβαρότητα και εκδίκηση  που επιχειρείτε εναντίον νέων ανθρώπων. Θα αντιδράσουμε με όλα τα  μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, για να πείσουμε την κυβέρνηση να πάει σε διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους εργαζόμενους σε καθεστώς stage,  αλλά και με τους φορείς που καλύπτουν τις ανάγκες τους με αυτό τον τρόπο. Η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει με τη στάση της τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την απόφαση.

                                                                                Γρηγόρης Αποστολάκος

Βουλευτής Ν.Δ Ν. Λακωνίας 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: Κων.Παλαιολόγου 24,  23100 Σπάρτη Τηλ: 27310 82822- 82862 Fax: 27310 89233
Σέκερη 1, 10671 Αθήνα Τηλ: 210 3315181- 3315187 Fax: 210 3315817

Email: info@gapostolakos.gr